Over ons

 

Hallo! We  zijn Ruben en Claudia van 't Hof. Samen met onze 2 kinderen en honden  wonen we in Klein Zundert, nabij de Belgische grens en onder de rook van Breda. Deze plek is belangrijk voor ons en daarom hebben we onze kennel vernoemd naar de buurtschap waarin we wonen, vertaald naar het Japans "MadoYama". Deze kennelnaam hopen we mee te kunnen geven aan de Tosa's die hier geboren worden. 

 

Achtergrond

Het houden van honden is altijd een wens geweest. Eerst zelf op te mogen groeien met honden en zodra we de ruimte en tijd hadden is Nika bij ons komen wonen en deel gaan uitmaken van ons gezin. Het behalen van Vakbekwaamheid Honden- en Kattenbesluit was een verlangen naar meer ...... meer honden om ons heen en na een tijdje konden we Mara welkom heten als nieuw gezinslid en maatje. Inmiddels zijn de ambitie en passie voor het ras Tosa alleen maar gegroeid door deze geweldige honden! En hopen we in de toekomst meer uitbreiding in onze roedel te gaan krijgen. 

 

Visie

Onze honden zijn allereerst onze maatjes, maken deel uit van ons gezin en leven daarom bij ons in huis. Wij vinden het fijn en belangrijk dat ze om ons heen zijn en betrokken zijn bij onze alledaagse dingen. Ze kunnen het prima vinden met onze kinderen en andere dieren, een kat en pony's, deels ook door het open en sociale karakter van de honden naar mensen toe. Open en sociaal karakter naar mensen zijn elementen die bij ons hoog in het vaandel staan en we dus ook zelf altijd na zullen streven.

De Tosa verdient een baas die duidelijk en consequent is, zodat er geen ruis in communicatie is. Tosa's zijn hier heel gevoelig voor. Een duidelijke communicatie is een investering die zich altijd uitbetaald in een hondenleven lang wederzijdse commitment en een sterke band met je hond.