Over ons

 

Wij leven als gezin samen met onze honden in Noord-Brabant in het plaatsje Klein-Zundert in het buurtschap "De Raamberg" nabij de Belgische grens en onder de rook van Breda. Deze plek is voor ons belangrijk en daarom hebben we De Raamberg vertaald in het Japans en zo is de naam MadoYama als kennelnaam gekozen die we hopen mee te kunnen geven aan de Tosa's die hier geboren worden. 

 

Achtergrond

Het houden van honden is altijd een wens geweest. Eerst zelf op te mogen groeien met honden en zodra we de ruimte en tijd hadden is Nika bij ons komen wonen en deel gaan uitmaken van ons gezin. Het behalen van Vakbekwaamheid Honden- en Kattenbesluit was een verlangen naar meer ...... meer honden om ons heen en na een tijdje konden we Mara welkom heten als nieuw gezinslid en maatje. Inmiddels zijn de ambitie en passie voor het ras Tosa alleen maar gegroeid door deze geweldige honden! En hopen we in de toekomst meer uitbreiding in onze roedel te gaan krijgen. 

 

Visie

Onze honden zijn allereerst onze maatjes, maken deel uit van ons gezin en leven daarom bij ons in huis. Wij vinden het fijn en belangrijk dat ze om ons heen zijn en betrokken zijn bij onze alledaagse dingen. Ze kunnen het prima vinden met onze kinderen en andere dieren, een kat en pony's, deels ook door het open en sociale karakter van de honden. Open en sociaal karakter zijn elementen die bij ons hoog in het vaandel staan en we dus ook zelf altijd na zullen streven.

De Tosa verdient een baas die duidelijk en consequent is, zodat er geen ruis in communicatie is. Tosa's zijn hier heel gevoelig voor. Een duidelijke communicatie is een investering die zich altijd uitbetaald in een hondenleven lang wederzijdse commitment en een sterke band met je hond.