Teven

Meer foto's en filmpjes van Mara kun je vinden op onze Facebook pagina 

Titles:

       NL champion 

       International champion

Megasthenes Mahubah "Mara"

04-08-2015

HD-B            ED 0/0

55 kg 

M : Fanatico Dutch Birengo   

F  : Dyashida Tosakengolds

 

Onze grote vriendelijke reus is hoe we je noemen. Qua uiterlijk en karakter heb je wat wij graag in een Tosa zien en bovendien voldoe je meer dan aan de gewenste ras standaard. Evenwichtig en open naar soortgenoten, onze kat, pony’s, kinderen en volwassenen. Het maakt niet uit, je benadert alles heel neutraal en vriendelijk. Slim als je bent, begrijp je precies wat we aan je vragen. Je vindt het heerlijk om samen te trainen en spelletjes te doen, wat we dan ook zoveel mogelijk doen. Zoals vele Tosa’s ben je erg gevoelig voor emotie en stem en werkt positief trainen geweldig goed met jou. In de avond kom je vaak nog even “schootje zitten” om lekker te knuffelen en vervolgens in slaap te vallen op schoot….. wat soms niet meevalt met 55 kg schoon aan de haak, maar waar we allebei erg van genieten. Contact, letterlijk en figuurlijk, heeft onze band heel erg sterk gemaakt, een hele speciale band voor het leven.

 

Dessa Nobunaga of the Kochi Castle "Kida"

14-06-2018            

60 kg 

M : Furuhito No Öji Maegashira   

F  : Chinmi z Horowych Bagien

 

De jongste van het stel, onze benjamin. Heerlijk onbezonnen. Wel nog makkelijk onder de indruk van nieuwe dingen, maar daar ontwikkel je je en maak je grote sprongen. Je bent heel gevoelig, maar je hebt een hart van goud. Een eerlijk karakter, geen fratsen. Samen met je maatje Suus, onze Border Collie, ga je op avontuur. Je vindt het heerlijk om auto te rijden, maakt niet uit waar naartoe. En je verslaving..... ongelooflijk lang kun je knuffelen, je kunt er geen genoeg van krijgen. We genieten van je, met volle teugen. 

Nika  - in memory-

12-06-2009              † 30-01-2018

 

Onze eerste hond die bij ons in huis kwam wonen net na de komst van onze dochter. Samen met haar groeide je op tot een echt maatje voor ons. Op vakantie, op visite bij opa en oma, trainen of lekker thuis. Je kon er echt van genieten en je kon snurken als de beste… heerlijk geluid, totdat Mara in huis kwam en zij ook lekker kon snurken, dan hield je spontaan op en liet je merken dat ze stil moest zijn. Je bent een geweldig voorbeeld voor haar geweest. Samen stoeien in de tuin, kijken wie de sterkste en snelste was. Jullie waren echte maatjes, geen hyper gedoe zoals andere honden je wel eens benaderden, want daar hield je niet van. Helaas ben je maar 8 jaar geworden en bleek het onvermijdelijk dat we je moesten laten gaan, definitief. Toen je 2 jaar was ben je ook ernstig ziek geweest en zag het ernaar uit dat je het niet ging redden, maar tegen alle verwachting in kwam je er doorheen en de 6 volgende jaren samen zijn geweldig geweest. Je hebt ons veel geleerd, vooral om heel veel respect voor je te hebben.  Forever in our hearts…..