Herplaatser

Nieuw baasje gezocht

Dit is Jax (MadoYama Chikoku) en we zijn voor hem op zoek naar een nieuw thuis.

Jax is een ongecastreerde Tosa reu van bijna 17 maanden oud. Hij heeft een stamboom, paspoort, entingen en is verantwoordt gefokt.

 

Jax heeft tot voor kort in een gezin gewoond met tieners, een andere hond (teef) en veel ruimte om zich heen. Dit ging allemaal prima tot hij een aantal keer in een situatie is gekomen wat uitliep op een gevecht. Hierdoor waren de eigenaren het vertrouwen in hem verloren en hebben we als fokker besloten Jax terug te nemen om voor hem een geschikt baasje(s) te vinden.

 

Hij woont inmiddels een aantal weken bij ons om goed kunnen bepalen hoe hij in elkaar zit en wat hij nodig heeft. Het is een ontzettende lieverd voor mensen incl kinderen. Is heel makkelijk in huis, kent zijn plek, mits je dat hem uiteraard ook duidelijk maakt. Hij heeft basis gehoorzaamheidstraining gehad.

Het is een echte Tosa, eigenwijs, intelligent, onbevreesd, gevoelig en moedig. Onze eigen honden gaan prima met hem, onder ons toezicht, echter vreemde honden triggeren snel iets bij hem. Hij geeft duidelijke signalen en het is essentieel als eigenaar om deze te herkennen, niet te onderschatten en dan ook te ondervangen om zo te voorkomen dat hij nogmaals in negatieve situaties terecht komt.

 

We zoeken een nieuw baasje die:

  • veel liefde heeft voor honden en bekend is met het ras/molossers
  • tijd en ruimte heeft, wel hem in huis houdt en niet als waakhond
  • duidelijk en consequent is in communicatie en grenzen stellen
  • het houden van een Tosa niet onderschat en de verantwoording hiervoor serieus neemt
  • geen andere reu in huis heeft, bij voorkeur als enige hond.

 

Voor meer info kun je contact opnemen: mobiel (Claudia): 06-51526874